Del på facebook
Hjem Menyer og vinkart Selskapsmenyer
PDF Skriv ut E-post

 

JULEMENY 2014 PDF Skriv ut E-post

 

MARKVEIEN MAT & VINHUS / DR. KNEIPPS VINBAR

SELSKAPSMENY GJELDENDE FRA 10 NOVEMBER 2014.

Ved arrangement for 8 personer eller flere må det forhåndsbestilles meny. Deres gjester unngår da en lang ventetid, og vi får muligheten til å gi dem førsteklasses service og mat.

Vi tar selvfølgelig hensyn til vegetarianere og personer med allergi.

I tillegg har vi en dagens 3 - 5 retter meny. Ved bestilling av dagens meny må hele selskapet spise samme antall retter.

Antall personer og menyvalg bekreftes senest 5 dager før arrangementet.

Avbestilling eller uteblivelse samme dag som arrangementet belastes med 50 % av kuvertprisen.

Meny 1

Rakfisk

Vi kan selvfølgelig ikke unngå å ha denne urnorske fisken på menyen. God Valdresfisk serveres med lefse fra samme distrikt, godt smør og rømme. Noen ringer med rødløk så er vi omtrent der vi bør være. Det eneste du bør sørge for, er å få deg et glass med fatlagret og krydret norsk potetdestillat.

Pinnekjøtt

Det har muligens en sammenheng med disponentens røtter på Stranda; pinnekjøtt er den eneste “Julehovedretten” på menyen. Serveres på tradi¬sjo¬nelt vis med rotmos og sjy fra dampingen. Det eneste som kanskje er litt uvant for enkelte er at det får en dose kraftig overvarme, som gir det en sprø lekker hinne, før det serveres.

Riskrem

Vår klassiske juledessert. Vi koker god rundkornet ris med melk og vaniljestang. Vender inn gode lettpisket kremer og strør over ristet mandelflan. Kirsebær er smaksbasen i sausen.

3 retter kr 645,-

 

Meny 2


Hellefisk & kongekrabbe

Små filetstykker av hellefisk lettsaltes før de bakes på 60 grader med olivenolje, sherryeddik og hvitvin.  Kjøttet fra kongekrabben renses fra bena og trekker forsiktig i buljong før det deles opp vendes inn i dillmajones. Kraft kokt på bena lager vi gele av. Det hele serveres med urteolje og rugchips.

Torsk

Juletorsken råder grunnen på de sørlandske julebordene. Med tanke på kvaliteten på torsk på denne tiden av året, er dette lett å forstå. Vår ”juletorsk” skinnstekes og serveres med saltbakt rødbeter og luftig potetpure av fjellmandel fra Tylldal. Sausen er kremet fiskekraften som er kokt med fennikel.

Dåhjort

Møre filetstykker av dåhjort brunes og får tilmålt tid i steikeovn slik at du får saftig og velsmakende kjøtt. Dåhjorten anrettes med en puré på selleri og epler. Savoykålen er stekt på svak varme med bacon. Sausen er tilsmakt timian.

Multer

Her lager vi et klassisk krydderkake som dynkes i lake kokt med  anis og tilsmakt pastis før det anrettes med multesorbet, coulis og gele.


3 retter kr 588,-

4 retter kr 683,-

 

Dagens meny / Today’s menu

Hver dag kommer vi over spesielt gode råvarer. Med utgangspunkt i disse råvarene komponerer vi dagens meny, du kan velge mellom 3, 4 eller 5 retter.

3 retter kr 415,-

4 retter kr 495,-

5 retter kr 565,-

LAST_UPDATED2
 
Norwegian English French German Italian Japanese
Banner