Del på facebook
Hjem Menyer og vinkart Meny i vinbaren
PDF Skriv ut E-post

Meny sensommer 2014

Markveien Mat & Vinhus / Dr. Kneipps vinbar

 

Forretter / Småretter

 

Blåskjell

Hvitvinsdampa blåskjell med krema saus. Stekte poteter og aioli.  Kr 162,-

Mussels with creamy sauce, fried potatoes and aioli .

 

Strandkrabbesuppe

Strandkrabbesuppe med krabbeboller, finsnittet fennikel og dillmajones. Kr 164,-

Green Shore Crab soup with crab quenelles and dill mayonnaise.

 

Andelever

Skiver av andeleverterrinen serveres med hvitvinskokte pærer, frissesalat og brioche. Kr 168,-

Terrine of duck liver with pear, frissé salad and brioche.                                  

 

Carpaccio av kalv

Løvtynne skiver av økologisk Rørosfe anrettes med syltede beter, ristede pinjekjerner og parmesan.

Majonesen er tilsmakt med pepperrot. Kr 172,-

Carpaccio of veal with pickled beets and horsrettich mayonnaise

 

 

 

Dagens meny / Today’s menu

Hver dag kommer vi over spesielt gode råvarer. Med utgangspunkt i disse råvarene komponerer vi dagens meny, du kan velge mellom 3, 4 eller 5 retter.

Se tavle for dagens anbefalinger.

3 retter kr 415,-

4 retter kr 495,-

5 retter kr 565,-

 

Dagens forrett  kr 120,-

Dagens kjøtt/fisk  kr 225,-

Dagens dessert  kr 95,-

 

Spekemat fra Edizioni Riccardo Franchi

Utvalg av pølser, skinke med kapers, oliven,

artiskokker og aioli   liten kr 178,-  /  stor kr 212,-

 

Bresaola Sottafesa Montana med vellagra parmesan  kr 162,-

Serranoskinke og manchego kr 158,-

 

Hovedretter

 

Jølsterørret

Skinnstekt filet av Jølsterørret. Puré på grønne erter, lun bønnesalat og syltet perleløk. Stikkelsbærsaus. Kr 248,-

Jølster trout with peas puré and beans salad.

Holtekylling

Stekte bryststykker fra Holtekylling med risotto med sesongens sopp og steinsoppskum.

Chicken ballotine with risotto , and fungi foum.  Kr 253,-

 

Entrecôte

Aspargesbønner og bakt portobellosopp. Rødvinsaus med sjalottløk, persille og oksemarg.

Rib eye steak with green beans and mushrooms. Red wine sauce.  Kr 262,-

 

Andeconfit

Lettsalta andelår fra Holte gård med Puylinser, rotgrønnsaker og spinat. Kr 228,-

Confit of duck leg with lentils and spinach.

 

 

Dessert

 

Sjokolademousse

Mørk sjokolademousse på hasselnøttbunn. Anissyltede plommer og rømmesorbe.    Kr 106,-

Chocolate mousse with plums and sour cream sorbet

 

Bær

Høstens utvalg av bær med vaniljekrem med sprøtt bakverk og bærrsobet.  Kr 96,-

Beeries with vanilla cream  and  sorbet.

Ostekake

Bakt ostekake servert med bringebærsaus. Husets absolutte klassiker!    Kr 92,-

Baked cheese cake with raspberry sauce.

 

Ost

Utvalgte oster fra Mons Fromager Affineur ( 30 gr pr.stk )

Serveres med litt søtt tilbehør og knekkebrød.

1 ost kr 45,- / 3 oster kr 135,- / 6 oster kr 260,-

Selection of ripe Cheese

 

SMÅTT OG GODT

Marinerte oliven, sorte og grønne fra Villa Faraldi og Napoli  kr 45,-

Artiskokker, marinert med god olivenolje og urter kr 48,-

 
Norwegian English French German Italian Japanese